Çağrı Merkezi: 0507 131 06 06
Arşiv

Deri Ayakkabıyı Uzun Ömürlü Tutmanın Sırları

Deri Ayakkabıyı Uzun Ömürlü Tutmanın Sırları

Deri ayakkabılar, zarif görünümleri ve dayanıklı duruşlarıyla gardıroplarımızda yerlerini alan oldukça özel parçalardır. Bot, çizme, sandalet gibi birçok ayakkabı türünde bulabileceğimiz deri ham maddeden yapılan bu ayakkabılar, uzun ömürleri ile ön plana çıkmaktadırlar. Tabii ki uzun ömürlü olsalar da zaman zaman bakıma ihtiyaç duyarlar ve bazı durumlarda bakım yapılmadığında deri ayakkabıların da ömrü oldukça kısalabilir.

 

Deri Ayakkabı Bakımı Nasıl Yapılır?

 

Deri ayakkabılar, zarif kombinlerin tamamlayıcısı olarak karşımıza çıkan oldukça dayanıklı ayakkabılardır. Özellikle bot ve çizme olarak karşımıza çıkan bu ayakkabılar düzgün kullanıldıkları koşulda bakıma nadiren ihtiyaç duysalar da, tedbiri elden bırakmamak adına zaman zaman bakımları yapılmalıdır.

 

Deri ayakkabıların bakım ihtiyacı, dışarıdan gelen toz ve kirlerden dolayı ortaya çıkar. Biriken toz ve kirler deri yüzeye yapışır ve ayakkabının renginin soluk gözükmesine, zamanla derinin aşınmasına veya ayakkabının yapışkanının eskimesine sebep olabilir.

 

Bu gibi olumsuz etkilerden uzak durmak adına, deri ayakkabı bakımı yapılmalıdır. Deri ayakkabıyı uzun ömürlü tutmanın püf noktaları, kirlerin temizlenmesi, nemlendirici kullanılması, su ve leke önleyici sprey kullanılmasında gizlidir.

 

Deri ayakkabılar dış yüzeyinde biriken kir ve tozlar yumuşak bir bez yardımıyla temizlenebilir, özel nemlendirici kremler ile dış yüzey nemi artırılabilir ve koruyucu spreyler ile dayanıklılığı daha da güçlendirilebilir.

 

Toz ve kir dışında, deri ayakkabılar birçok dış etkene karşı dayanıklıdır. Çizilme, bükülme, yamulma gibi durumlarla başa çıkabilen bu ayakkabılar, suya da bir o kadar dayanıksızdır. Hakiki deri ayakkabılar suya temas etmemelidir, ettiği takdirde içerisine su alabilir. Bu gibi durumlarda ayakkabının iç tabanı ve bağcıkları çıkarılmalı, ayakkabı sıkı bir şekilde gazeteye sarılarak nemi emdirilmelidir. 

 

 

Deri Ayakkabı Nasıl Temizlenir?

 

Deri ayakkabı temizleme, birkaç basit adım ile kolay halledilebilir. Bu adımlar arasında dış yüzey kirlerinin temizlenmesi, özel nemlendiricilerin uygulanması ve spreylerin kullanımı bulunmaktadır.

 

Deri ayakkabıların dış yüzeyinde, havada uçuşan toz ve kirler zamanla birikir ve estetik görüntüyü bozar. Bu kirler, kullanım sıklığına göre iki haftada bir kez veya daha sık şekilde yumuşak bir bez veya deri temizleme fırçası aracılığıyla temizlenmelidir.

 

Dışı temizlenen deri ayakkabının üzerine özel deri nemlendiriciler uygulanarak, nem kaybından dolayı oluşabilecek çatlaklar önlenmelidir. Bu adım, ayakkabının kullanılabilirliğini uzun vadede oldukça artıran püf noktalardan birisidir.

 

Eğer ayakkabının içerisinde koku varsa, ayakkabı bir süre havalandırılmalı, eğer koku geçmemişse koku giderici spreyler abartılı olmayacak şekilde uygulanmalıdır. Bu sayede ayakkabının içerisinde biriken nem de giderilebilir.

 

Son olarak, ayakkabının dış yüzeyine suya karşı güçlendirici olan ve lekelere karşı ekstra koruma sağlayan spreyler sıkılarak nazikçe uygulanabilir. Bu, ayakkabınızın özellikle rüzgarlı havalarda yüzeyinde biriken kirlere karşı ekstra korunmasını sağlar.

 

Ayakkabınızı saklarken kullanabileceğiniz ayakkabı ağacı gibi ürünler de ayakkabınızın şeklini koruması, yamulma, ezilme gibi sorunlardan kurtarması sebebiyle ömrünü büyük ölçüde arttırabilir.

 

Sizler de bu adımları deri ayakkabınız üzerinde uygulayarak ayakkabınızı uzun süre kullanabilirsiniz!

 

 

 

Yorum Yap